Hanami ritueelbegeleiding

Hanami ritueelbegeleiding, wie en wat is dat?

Hanami ritueelbegeleiding is een initiatief van Anita Frantzen Gilvert.

Als iemand overlijdt, helpt de uitvaartondernemer je bij in het organiseren van de praktische kant van het afscheid. Het verzorgen van je dierbare, de logistieke zaken van de uitvaart, de papieren.

Hanami ritueelbegeleiding kan jou helpen de inhoud van de afscheidsbijeenkomst bedenken: wie gaat er spreken, wat gaan jullie vertellen. Welke muziek. Misschien een gedicht, een ritueel. En helemaal mooi: kunnen we de rode draad, of misschien wel de gouden draad van het leven van je overleden dierbare vinden?

Als je goed en mooi afscheid kunt nemen van jouw dierbare helpt dat bij het verwerken van je verdriet. Ik help jullie je emoties te gieten in liefdevolle woorden en gebaren.

Mijn missie is: ‘Emoties vangen en vastleggen in een afscheid dat helpt bij het verwerken van het verdriet. Het bijzondere gewoon maken en het gewone bijzonder.’

Wat doet een ritueelbegeleider?

Vroeger hadden dominees en pastoors een grote rol in de rituelen rondom overlijden en uitvaarten, die meestal plaatsvonden in en om de kerk.

Tegenwoordig vinden afscheidsbijeenkomsten steeds vaker op andere plekken plaats en stijgt het aantal crematies.

Maar de behoefte aan rituelen blijft. En de behoefte aan persoonlijke rituelen groeit. En dat is waar een ritueelbegeleider kan helpen en steunen. Waar ik jou, of jullie, kan helpen!

 

Gedicht Gouden draad van het leven (c) Hanami ritueelbegeleiding
(c) Hanami ritueelbegeleiding