LeesMala Huis van Liefde 2.0

LeesMala Huis van Liefde
Mijn Mala, de gebedsketting van rozenkwartskralen van mijn moeder en een antiek zilveren roosje van mijn oma

Beweging en verandering zijn de enige constanten in het leven. Net zoals er maar één zekerheid is: De Dood. Maar wat is De Dood? En wat is leven, en sterven, en wedergeboorte? Wat is liefde?

Toen ik begin 2021 vernam dat had dat er weer kanker in mijn lichaam zit en dat het er in medische termen niet goed uitzag, besloot ik deze LeesMala te maken. De LeesMala is een online blog en bevat 108 Kralen van Wijsheid.

Kralen van Wijsheid

De Kralen van Wijsheid zijn 108 dagelijkse hoofdstukjes, waarin ik mijn gedachtenspinsels, woordenweefsels, poëtische mijmeringen en mijn bronnen van inspiratie over sterven, dood, wedergeboorte, leven en liefde beschrijf.

Moderne pelgrimstocht voor jou

Het gaf mij troost, kracht en hoop om deze LeesMala te schrijven. Het voelde als een missie. Ik neem jou graag een stukje mee. Je kunt de Kralen in je eigen tempo doorlopen, ze zijn allemaal tegelijk beschikbaar. Mijn suggestie is om er één per dag te doen, als een soort van moderne pelgrimstocht.

De missie van de LeesMala

Met de LeesMala maak ik ‘het gewone heilig, en het heilige gewoon’.

Met de LeesMala wil ik:

  • de dood terugbrengen als vanzelfsprekend en tegelijkertijd heilig onderdeel van het leven;
  • angst voor de dood wegnemen door informatie te geven over het stervensproces;
  • handvatten geven om met de eigen onontkoombare dood en die van dierbaren om te gaan;
  • laten zien dat we zó vaak worden hergeboren;
  • mijn levenslessen delen;
  • schoonheid in vergankelijkheid laten zien.

Ga naar

LeesMala Huis van Liefde 2.0

Boek Huis van Liefde

Van de thema’s ‘sterven’ en ‘dood’ heb ik, op verzoek van vele lezers van de LeesMala, een naslagwerk gemaakt in de vorm van een handzaam boek, met praktische en spirituele handvatten hoe met deze thema’s om te gaan in het dagelijkse leven. Je kunt het boek op deze website bestellen: Huis van Liefde.