Spreken over sterven en dood

Ik heb uitgezaaide en uitbehandelde eierstokkanker, en ik ga dood. Wanneer? Geen idee. Niemand weet immers wanneer hij of zij uit de tijd gaat. Wat ik wel weet, is dat ik tót die tijd wil doen waar ik blij van word. En het klinkt misschien gek, maar ik word blij van praten en schrijven over sterven en dood.

Omdat ik daarmee een bijdrage kan leveren aan het wegnemen van de angst en het taboe. Omdat ik schoonheid in vergankelijkheid kan laten zien. Omdat het Léven en Liefde zichtbaar maakt. En omdat het helpt zichtbaar maken dat sterven en dood ónderdeel zijn van het leven, en niet pas daarná komen …

Wil jij, in klein of groter gezelschap, ook eens praten over sterven en dood, neem dan contact met me op!

Inmiddels is er een aantal podcasts verschenen, die ik graag met je deel (klik op de foto om naar de podcast te gaan):

Radio-uitzending Zwarte Prietpraat, 18 april 2022, personalityshow van Prem Radhakishun:

Eerste uur (begint met kort nieuws bulletin)

Tweede uur (begint met kort nieuws bulletin)

Podcast Doodnormaal, met Winny Bos, doula

Anita Frantzen Gilvert leeft dagelijks met de dood – Doulawijzer

Uitvaartpodcast, voorjaar 2022:

Hanami Ritueelbegeleiding | uitvaartpodcast.nl

Podcast met Maria Mazarakis, zingevingscoach, september 2021:

De dood, vriend of vijand? In gesprek met Anita Frantzen